Nyelv:

Keresés:


Tippek nyári programokhoz

 

„Faút”
Az erdőkben gazdag Murau régióban a fának több száz éves hagyománya van. Az ún. „Fa-út” a térség 24 településén halad keresztül és számos történelmi és modern fából készült építményt, tárgyat érint.
Augusztus első napjaiban vehetnek részt a Faút-futáson (Holzstrassenlauf), ezt követően pedig a Faúti felvonulás és ünnep (Holzstrassenumzug und Fest) rendezvényen.

 

Kerékpározás
A falu a több ezer kilométer hosszú, a hegyi kerékpárosok számára különböző nehézségi fokú túraszakaszokat tartalmazó Alpentour útvonalán fekszik. Térkép és útleírás készült a környék kerékpáros túra lehetőségeiről. A könnyű, rövid 7 km hosszú túrától a nehezebb, nagy szintkülönbséget tartalmazó 33 km-es útvonalig minden megtalálható a programok között. Mindenki kedvének és képességének megfelelően választhat a hegyi patakok mentén haladó útvonalak vagy a magasan fekvő kilátóhelyekre vezető túrák közül.

 

Lovaglás
A szomszédos Schöder és Baierdorf falvakban lovaglási, pónilovaglási és lovaskocsikázási lehetőség várja a vendégeket. A fedett csarnokban lovas oktatáson vehetnek részt az érdeklődők. A gyermekek számára különlegesség a júliusban és augusztusban szerdánként megrendezésre kerülő lovas óvoda a „Pónierdőben” valamint a pónilovas kirándulás.

 

Rafting
Rafting túrák indulnak júniustól szeptemberig naponta kétszer a romantikus Mura-völgyön keresztül Stadl/Mur faluból. A felszerelés és képzett oktatók biztosítottak. Rövid elméleti oktatás után indul a kétféle túra. Speciális programok a canyoning és a hydrospeed (vadvízi úszás).

 

Horgászás
A horgászni vágyók számára a pisztrángban gazdag hegyi patakokat ajánljuk. A Feistritz patak teljes szakaszán illetve a Katsch patak egy részén próbálhatnak szerencsét a horgászok március 15. és szeptember 15. között.

 

Túrázás
Kirándulásra csábít St. Peter am Kammersberg csodálatos természeti környezete. Túrázáshoz válassza akár a közeli hegycsúcsok valamelyikét, Greim (2474 m), Sölkpass (1788m), a festői szépségű hegyi tavakat (Zwiefler Seen, Kaltenbach Seen, Rettl See, Funklsee) vagy a Günster vízesést, kellemesen fárasztó túrákat tehet a kijelölt útvonalakon.
Júliusban kerül megrendezésre a szokásos éves kirándulás a Sölkpassra.
Ausztria hegyvilága egyszerre sportaréna, valamint gyógyír a testnek és léleknek, amely teljes pompájával és sokszínűségével valósággal rabul ejti a hegymászókat és a turistákat. Számos lehetőség közül választhat: festői környezetben vezető hegyi utak, robajló vízesések, magashegyi sziklamászó-túrák gondoskodnak az izgalomról, a kalandról és a sportélményről. Ne tétovázzon tovább, pakolja tele a hátizsákját, vegyen a kezébe vándorbotot és hódítsa meg a magaslatokat! A jutalom – a csodálatos kilátás, a természet varázsa – nem marad el! Akik pedig a kényelmesebb úton próbálják meg elérni a hegycsúcsokat, számtalan felvonó és hegyi vasút közül választhatnak.

 

Egyéb szabadidős lehetőségek
A nyári bobpálya a Grebenzeni Nemzeti Park területén, a minigolf Krakaudorfban és a muraui kisvasút élvezetes szórakozás gyermekek és felnőttek számára egyaránt.
Murauban fedett uszoda, St. Peter am Kammersbergben nyáron strandfürdő várja a vizet kedvelőket, teniszezési lehetőség a faluban, a golfozók pedig a Murau-Kreischberg golfpályán, a „Favilág” kellős közepén játszhatnak.
A kalandvágyóbbak kipróbálhatják a siklóernyőzést is.

 

Városlátogatások

Keresse fel a közelben található Klagenfurtot (78,5 Km), Bad Ischl (67 Km), látogasson el a szomszédos Günster vízeséshez (6 Km), sétáljon a hangulatos Murauban (17 Km) vagy használja ki a Kreischberg nyáron is üzemelő síliftjeit egy kis kiránduláshoz! Ha nyári szánkópályát keres, a közelben megtalálja Ausztria legmeredekebb és legkiépítettebb bobpályáját!