Nyelv:

Keresés:


Hasznos

 

Településünkön hétköznap háziorvos rendel (gyerekeket is ellát), és az általa felírt gyógyszer a rendelésen kiváltható.

 

Panziónk St.Peter am Kammersberg központjában, St.Peterben található, ahol két szupermarket, benzinkút, kávézó, trafik (autópályamatrica is kapható), két bank és bankautomaták is rendelkezésre állnak.

 

A 17 km távolságra fekvő Murauban motoros szakbolt, autószerviz (ugyanez a városba vezető út során más településeken is) működik, Murauban, a 35 km-re fekvő Tamswegben és a 45 km-re lévő Judenburgban pedig kórház is biztosítja a betegellátást, szakorvosi rendelést.

 

Murauban C & A, Vögele, Aldi (HOFER), Lidl, Spar, Kik, Deichmann, BIPA, Takko, DM és NKD szaküzlet várja a vásárlókat.
2 faluval arrébb, Murau irányában érdemes felkeresni Ausztria második legnagyobb vízesését, a 65 méter magas Günster vízesést.

 

PANZIÓNK ELKÖTELEZETT AZ EGÉSZSÉGES ÉLETMÓD ÉS AZ IFJÚSÁG EGÉSZSÉGES MENTÁLIS NEVELÉSE IRÁNT. EZÉRT ALKOHOLTARTALMÚ ITALT AZ OSZTRÁK TÖRVÉNYEKNEK MEGFELELŐEN 16 ÉVES KOR ALATT NEM ÉRTÉKESÍTÜNK, KÁBÍTÓSZER VAGY MÁS KÁBÍTÓ HATÁSÚ ANYAG BIRTOKLÁSÁNAK ÉSZLELÉSE ESETÉN HALADÉKTALANUL ÉRTESÍTJÜK A RENDŐRSÉGET.

 

AZ ÉPÜLETBEN A DOHÁNYZÁS TILOS, A TŰZJELZŐ RENDSZER AZ EGÉSZ ÉPÜLETBEN KIÉPÍTÉSRE KERÜLT, ANNAK ÉRZÉKENYSÉGE A LEGMAGASABB FOKOZATON KERÜLT BEÁLLÍTÁSRA, RIASZTÁS ESETÉN (TÉVES RIASZTÁSNÁL IS!) A TŰZOLTÓSÁG TÖBB SZERKOCSIVAL VONUL KI. A RENDSZER RÖGZÍTI A VÉSZJELZÉS HELYÉT, AZ INDOKOLATLAN RIASZTÁS ESETÉN A TŰZOLTÓSÁG KIVONULÁSÁNAK 780 EURÓS KÖLTSÉGÉT A TÉVES RIASZTÁST OKOZÓ VENDÉGRE HÁRÍTJUK ÁT.

 

A panzió berendezésében történő szándékos károkozás vagy a sajnálatos módon már előfordult lopás esetén a kár megtérítését kérjük. Ennek megtagadása a rendőrség azonnali kihívását vonja maga után.